background

Over mij

Sociale kanalen

Over mij

Mijn naam is Koen van Hove. Ik heb ruim vijf jaar ervaring als softwareontwikkelaar, DevOp en ondernemer. Daarnaast ben ik student en onderzoeker aan de Universiteit Twente. Mijn specialiteiten zijn computernetwerken en distributed computing, in het bijzonder vertrouwenloze omgevingen (zoals de Blockchain) en netwerkbeveiliging.

Op dit moment ben ik een van de hoofdontwikkelaars en onderzoekers van DDoSDB, een project van de Universiteit Twente en SIDNlabs, in samenwerking met onder andere de ING, Rabobank, KPN, de nationale politie en Europol, om DDoS-aanvallen te detecteren, classificeren en mitigeren, met als doel de impact van DDoS-aanvallen sterk te verminderen, en de daders op te sporen en in de rechtbank te krijgen.

Ook werk ik op dit moment aan het vinden van een schaalbaarder alternatief voor de Blockchain, die wel hey vertrouwenloze, gedecentraliseerde karakter behoudt. Dit onderzoek is nog aan de gang, en zal naar verwachting eind 2019 gepubliceerd worden. Neem contact op voor meer informatie.

Daarnaast ben ik de oprichter van Astiga, een muziekstreamingdienst voor muziek vanaf persoonlijke cloudopslag, en heb ik meerdere kleinere projecten die ik onderhoud. Die zijn te zien onder projecten, of bekijk mijn LinkedIn-profiel.